Marţi 26 august 2014, la sediul Asociaţiei Mereu pentru Europa din Craiova a avut loc Conferinţa de Lansare a proiectului „ Delicom – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii”.
Ne-am bucurat sa avem oaspeţi şi să spunem, interactiv, lucruri interesante despre implicarea socială, responsabilitatea comunităţii, combaterea sărăciei, integrarea socio-economică a persoanelor de etnie romă, rolul ONG-urilor în comunitate, importanţa strategiilor de dezvoltare locală şi despre sesiunile de instruire care vor urma în luna octombrie a acestui an.
Mai multAsociația „Mereu pentru Europa” Craiova derulează în parteneriat cuAsociația “CREDIS – Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială” proiectul „DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunității”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.
Obiectivele proiectului sunt:
Marţi 26 august 2014, ora 10:30 la sediul Asociaţiei Mereu pentru Europa din Craiova are loc Conferinţa de Lansare a proiectului „ Delicom – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii”.
Proiectul reprezintă o iniţiativă ce propune soluţii adecvate prin care locuitorii din Catane, Calopăr și Coţofenii din Față vor beneficia de toate informaţiile necesare pentru înfiinţarea unor neguvernamentale interetnice şi atragerea banilor europeni în perioada 2014-2020 pentru rezolvarea problemelor comune.
Mai multCE sunt ONG-urile ?
O.N.G. – Organizaţie Non Guvernamentală, cunoscută şi sub denumirea de organizaţie non-profit, neguvernamentală, fără scop lucrativ, fără scop patrimonial. Este o formaţiune benevolă, de sine stătătoare, unde membrii s-au asociat pe baza intereselor de dezvoltare a comunităţii şi pe baza realizării în comun a tuturor drepturilor care le revin.
Aceste organizaţii se constituie prin asocierea a cel puţin 3 persoane, din propria lor iniţiativă, printr-o procedură asemănătoare cu aceea de constituire a unui SRL, diferenţele fiind generate de modul de ţinere a contabilităţii, sursele de venit şi lipsa profitului, sursele de finanţare fiind donaţiile şi proiectele câştigate de membrii asociaţi pe baza aceluiaşi ţel.
Mai mult
Comentarii recente