Campanie de informare DELICOM – Calopăr

Este în plină desfăşurare campania de informare din cadrul proiectului “DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii“. Am poposit  la Calopăr și am descoperit dorinţa localnicilor de a participa şi de a se implica în rezolvarea problemelor din propria comunitate. Ei au înţeles că dacă ai vise pe care vrei să le transformi în realitate, un ONG asigură cadrul prielnic, mai ales că nu lucrezi singur, eşti parte integrantă a unei echipe, iar acest context te ajută în obţinerea de experienţă şi noi informaţii, în  autocunoaştere, în dezvoltarea personală şi în dezvoltarea spiritului antreprenorial. Oamenii au constatat că atmosfera de lucru dintr-un ONG te determină să încerci să îndrăzneşti să schimbi mentalităţi prin proiecte mari si mici.

Proiectul “DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii” este implementat de Asociaţia Mereu pentru Europa în parteneriat cu asociaţia Credis, fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mai mult

Campania de informare DELICOM – Catane

Continuă campania de informare din cadrul proiectului “DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii”, prin care localnicii din Catane vor face primii paşi ai exerciţiului democratic, învăţând să conştientizeze, să participe şi să se implice în rezolvarea problemelor din propria comunitate. Un beneficiu valoros al acestui proiect este dezvoltarea dialogului şi a culturii organizaţionale, aici urmând să se înfiinţeze un ONG, care poate deveni un pilon central al luptei împotriva sărăciei şi discriminării, pentru apărarea intereselor comunităţilor.

Proiectul este implementat de Asociaţia Mereu pentru Europa în parteneriat cu asociaţia Credis, fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mai mult

Campanie de informare DELICOM – Coţofenii din Faţă

Este în plină desfăşurare campania de informare din cadrul proiectului “DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii“. Am ajuns din nou la Coțofenii din Față, unde localnicii vor învăţa să conştientizeze, să participe şi să se implice în rezolvarea problemelor din propria comunitate.

Proiectul stimulează înfiinţarea unui ONG interetnic în această localitate şi pune accentul pe importanţa strategiilor de dezvoltare locală şi a oportunităţilor privind atragerea de fonduri in perioada  post 2014. Proiectul este implementat de Asociaţia Mereu pentru Europa, în parteneriat cu asociaţia Credis, fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mai mult

Campanie de informare DELICOM

Continuă campania de informare din cadrul proiectului “DELICOM – Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunităţii”, prin care localnicii din Catane, Calopăr și Coțofenii din Față vor face primii paşi ai exerciţiului democratic, învăţând să conştientizeze, să participe şi să se implice în rezolvarea problemelor din propria comunitate.

Localnicii vor beneficia de toate informaţiile necesare pentru atragerea banilor europeni în perioada 2014-2020, mai ales că sunt încurajate proiectele care urmăresc integrarea socială şi dezvoltarea comunităţilor marginalizate din România prin stimularea asocierii actorilor dintr-un teritoriu care elaborează şi aplică strategii integrate, multisectoriale de dezvoltare locală. Proiectele de acest tip implementate în mediul rural vizează îmbunătăţirea accesului la servicii de asistenţă medicală şi socială, infrastructura socială și medicală, precum şi formarea personalului: asistenți sociali, asistenţi medicali comunitari, mediatori, lucrători sociali, psihologi, medici de familie etc.

(more…)

Mai mult