11 elevi doljeni aflati in risc de abandon scolar isi vor implini visul de a merge la scoala

11 elevi doljeni aflaţi în risc de abandon şcolar îşi vor împlini dorinţa de a merge la şcoală datorită Campaniei de fundraising „Împlineşte-le visele!”, organizată de Asociația „Mereu pentru  Europa” în perioada 01-11 septembrie 2015.

Campania s-a adresat elevilor încadrați în sistemul de învățământ obligatoriu, cu risc ridicat de abandon școlar, rezultate notabile la învăţătură, proveniţi din familii defavorizate din localităţile doljene interetnice Coţofenii din Faţă, Catane şi Calopăr, fiind concentrată pe comunităţile cu grupuri de copii expuși riscului de excluziune socială. Campania de fundraising a urmărit reducerea abandonului școlar prin strângerea de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare, cărţi sau materiale didactice, iar acestui demers s-au alăturat cu multă generozitate şi nobleţe atât persoane fizice (Horaţiu Buzatu), cât şi juridice (Auchan Craiova).

Asociația “Mereu pentru Europa”  doreşte să ofere o șansă acestor copii proveniți din medii vulnerabile, obiectivul acestei campanii fiind reducerea numărului de copii din comunitate care părăsesc sau nu frecventează școala, deoarece, fără educație, copiii vor rămâne în afara sistemului, la marginea unei societăți pe care nu o vor înțelege și în care nu vor ști cum să se descurce onorabil.

Campania de fundraising „Împlineşte-le visele!” este organizată în cadrul proiectului „DELICOM Dezvoltare locală integrată sub responsabilitatea comunității”, implementat de Asociația „Mereu pentru Europa” în parteneriat cu Asociația “CREDIS – Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială” şi finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Persoană de contact: Carmen Oprescu – Responsabil informare în cadrul proiectului DELICOM – implementat de Asociaţia “Mereu pentru Europa”, e-mail: mpe@mpe.ro, telefon: 0351176824, 0730 250 630.

Lasă un comentariu